Cosul dumneavoastra este gol!

Termeni si Conditii Generale

Prin utilizarea produselor si serviciilor website-ului www.chara.ro, Dumneavoastra (Clientul/Potential client) va manifestati acordul pentru acceptarea prezentilor termeni si conditii, cu rol de contract intre Chara Software ca Furnizor de solutii/aplicatii informatice si/sau servicii si Dumneavoastra in calitate de Client.

Acesti termeni (clauze) de utilizare au scopul de a explica obligatiile noastre ca Furnizor de solutii/aplicatii informatice, servicii si obligatiile Dumneavoastra, in calitate de Client.

Va rugam sa le cititi cu atentie!

Acesti termeni sunt obligatorii pentru orice utilizare a aplicatiilor/solutiilor informatice si serviciilor noastre, gratuita sau contra-cost, si se aplica Dumneavoastra, din momentul in care Chara Software va ofera accesul la aceste aplicatii/solutii si/sau servicii.

Aplicatiile Chara Software, precum si website-ul www.chara.ro vor evolua in timp pe baza opiniei si recomandarile utilizatorilor. Chara Software isi rezerva dreptul de a modifica acesti termeni in orice moment, si va depune toate eforturile pentru a comunica aceste modificari prin e-mail sau notificari prin intermediul website-ului. Este obligatia Dumneavoastra sa va asigurati ca ati citit, inteles si sunteti de acord cu conditiile cele mai recente disponibile pe pagina noastra web Termeni si Conditii Generale.

1. DEFINITII


“Acord” – inseamna acesti Termeni si Conditii de utilizare.

“Chara Software” – este furnizorul de solutii/aplicatii informatice si/sau servicii, si anume SC Chara Software SRL, cu sediul in Bucuresti, Str. Teheran nr. 11, sector 1, cod fiscal RO16728265, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/14143/2004.

“Utilizator” – orice persoana fizica autorizata/juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

“Potential client” – persoana fizica autorizata/persoana juridica sau orice entitate juridica care isi creaza un Cont in Site-ul www.chara.ro cu intentia de a efectua o Comanda.

“Client” – persoana fizica autorizata/persoana juridica care are sau obtine acces la aplicatia/le furnizate de catre Chara Software, in vederea utilizarii acestora, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de aceasta (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Chara Software si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT. In prezentul acord, “Clientul” poate fi denumit si “Dumneavoastra”.

“Cont” – reprezinta sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite oricarui utilizator transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Potential Client si istoricul de activitati al Clientului in Site (Comenzi, date de facturare, facturi, plati, abonare/dezabonare Newsletter).

“Site” – reprezinta domeniul www.chara.ro si subdomeniile acestuia sau orice al site inregistrat si operat de Chara Software pentru aplicatiile sale software.

“Comanda” – inseamna un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Furnizor si Client prin care Clientul transmite Furnizorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a utiliza gratuit/achizitiona licente si Servicii de pe Site. Prin finalizarea Comenzii, Utilizatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de inregistrare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

“Furnizare solutii informatice” – inseamna acordarea accesului, de catre Chara Software, Dumneavoastra, in calitate de Client, la aplicatiile software, gratuit sau contra-cost, prin solicitarea sau inchirierea unor licente software, in baza unui abonament lunar, asa cum sunt ele descrise pe site-ul www.chara.ro. In baza licentei solicitate GRATUIT sau a licentelor inchiriate, Dumneavoastra puteti utiliza module informatice solicitate/inchiriate, dupa caz, prin comanda on-line, ceea ce va confera doar dreptul de utilizare ale acestora, in conditiile specificate in acesti Termeni si Conditii Generale acord, fie in scris, pe cale electronica sau oral, inclusiv in cadrul Serviciului.

“Bug” – reprezinta o eroare, o greseala sau un defect de programare existent in structura aplicatiei ERP Syntesio, care afiseaza sau proceseaza informatii incorecte sau neasteptate, si care impiedica functionarea corespunzatoare a aplicatiei de catre utilizatori.
Sunt considerate bug-uri: erori de programare la nivelul codului sursa, sau bazei de date, in procedurile stocate sau alte fisiere care fac parte din structura aplicatiei ERP Syntesio. Acestea pot fi detectate de utilizatori sau de reprezentantii Furnizorului, in urma compilarilor sau ulterior acestora, la orice interval de timp.
Nu sunt considerate bug-uri:
- mesajele de eroare afisate automat in aplicatia Syntesio ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a aplicatiei de catre ulitizatori;
- adaugarea/modificarea sau stergerea de informatii (in mod in/voluntar) de catre un utilizator;
- erori cauzate de utilizarea necorespunzatoare a aplicatiei ERP Syntesio de catre utilizatori;
- erori care se datoreaza instalarii altor programe sau aplicatii software de tip „add-on” si ale caror functionalitati genereaza conflicte in aplicatia ERP Syntesio.

“Servicii de mentenanta” – reprezinta servicii de actualizare (update-ul) permanenta a aplicatiei ERP Syntesio conform modificarilor legislative, remedierea permanenta a nefunctionalitatilor (bug-urilor) aplicatiei, acces la toate imbunatatirile realizate. Aceste servicii sunt aferente modulelor/functionalitatilor/rapoartelor solicitate de catre Beneficiar si sunt incluse in abonament.

“Servicii initializare firma noua (Clienti, Furnizori, Stocuri)” – reprezinta servicii pentru initializarea soldurilor Clientului in aplicatia ERP Syntesio, respectiv realizarea importul datelor Clientului referitoare la produse, furnizori, stocuri (pregatire fisier import, specificarea informatiilor necesare initializarii si realizarea importului propriu-zis). Aceste servicii sunt optionale, Clientul avand posibilitatea sa realizeze singur aceasta initializare, urmand pasii specificat in zona dedicata acestei initializari.

“Servicii Implementare (Start Modul Contabilitate)” – reprezinta punerea in functiune a Modulului Contabilitate (analiza, stabilire calendar de implementare si responsabilitati, configurare modul, pregatirea fisierelor pentru import, importul datelor, verificare, lansare, asistenta extinsa si configurari finale), la cererea expresa a Clientului, prin comanda on-line de pe site-ul www.chara.ro.

“Servicii consultanta” – reprezinta servicii specializate de indrumare, recomandare si asistenta pentru Clienti in vederea cunoasterii si stabilirii cu acestia a fluxului de activitati si documente specifice, analiza datelor, identificarea posibilitatiilor de optimizare si a customizarilor necesare pentru desfasurarea la parametrii optimi a activitatii Clientului, daca este cazul. Aceste servicii pot fi oferite la cererea expresa a Clientului, prin comanda on-line de pe site-ul www.chara.ro.

“Servicii Training ERP” – reprezinta servicii de instruire a reprezentantior Clientului pentru utilizarea aplicatiei ERP Syntesio. Aceste servicii pot fi oferite la cererea expresa a Clientului, prin comanda on-line de pe site-ul www.chara.ro.

“Servicii suport tehnic” – reprezinta servicii de tip HelpDesk on-line pentru operarea modificarilor solicitate de client sau acordarea de asistenta tehnica la operare, prin aplicatia de asistenta TeamViewer, e-mail sau telefonic, disponibile in baza unor pachete cu ore incluse, asa cum sunt prezentate pe website-ul www.chara.ro. Serviciile pot fi solicitate doar prin comanda on-line, accesand www.chara.ro, iar Clientul poate beneficia de suport tehnic de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00-17:00, la telefon +40 (21) 301.57.05 / 0722.409.921 sau la e-mail suport@chara.ro. Pe parcusul unui an calendaristic, orice Client poate solicita un numar nelimitat de pachete de servicii suport tehnic, iar orele de suport aferente pot fi utilizate oricand pe perioada de valabilitate a prezentului acord.

“Continut” – inseamna toate informatiile prezentate in continuare:

(1) Informatii care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

(2) Continutul oricarui e-mail trimis Dumneavoastra de catre Furnizor prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

(3) Orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Furnizorului, Clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

(4) Informatii legate de Licentele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Furnizor intr-o anumita perioada;

(5) Date referitoare la Furnizor, sau alte date privilegiate ale acestuia.

“Pret abonament” inseamna valoarea (excluzand orice impozite si taxe) pe care Clientul trebuie sa o plateasca, in conformitate cu valoarea afisata pe website (care poate fi modificata de Chara Software in viitor). Valoarea abonamentului reprezinta tariful pe care trebuie sa il platiti pentru a avea acces la solutiile informatice mentionate in site-ul www.chara.ro.

“Date” inseamna orice date introduse de catre Dvs. sau cu autorizarea dvs. in site-ul web sau in aplicatiile informatice, apartinand CHARA SOFTWARE.

“Proprietate intelectuala” inseamna orice marca de comert, marca de serviciu, drepturi de autor, drept moral, chiar intr-un design, know-how si orice alte drepturi de proprietate intelectuala sau industriala, oriunde in lume, inregistrat sau nu.

“Abonament gratuit” inseamna dreptul de utilizare a plicatiilor software, in mod gratuit, conform specificatiilor si continutului descrise pe site-ul www.chara.ro, de catre orice utilizator (persoana fizica autorizata sau persoana juridica), care solicita acest lucru si se inregistreaza pe site-ul www.chara.ro.

“Abonament platit” inseamna dreptul de utilizare a aplicatiilor software in sistem SaaS (Software as a Service) - CLOUD, conform specificatiilor si continutului descrise pe site-ul www.chara.ro, in urma inchirierii licentei/elor si platii unui abonament, de catre orice utilizator (persoana fizica autorizata sau persoana juridica), care solicita acest lucru si se inregistreaza pe site-ul www.chara.ro.

“Achizitie” inseamna dreptul de utilizare a unor aplicatii software, conform specificatiilor si continutului descrise pe site-ul www.chara.ro, in urma achizitiei unei aplicatii software si platii acesteia, de catre orice utilizator (persoana fizica autorizata sau persoana juridica), care solicita acest lucru si se inregistreaza pe site-ul www.chara.ro. Acest tip de achizitie nu poate fi realizata on-line de pe site-ul www.chara.ro.

“Comentariu” – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unei informatii sau a unui alt comentariu.

“Intrebare” – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Potentiali Clienti cu scopul de a obtine informatii despre licentele, abonamentele sau serviciile din pagina respectiva.

“Raspuns” – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Potentialului Client care a adresat o intrebare in Site, in pagina unui anumit produs.

“Newsletter” – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail/SMS) asupra Licentelor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Furnizor intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Furnizorului cu referire la informatiile continute de acesta.

“Contract” – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Furnizor si Client, fara prezenta fizica simultana a Furnizorului si a Clientului.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE


2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Utilizatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Furnizorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre utilizor, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

​2.3. Acceptarea comenzii se considera realizata in momentul platii on-line a abonamentului/serviciului solicitat de catre Client prin intermediul website-ului www.chara.ro, sau dupa efectuarea platii prin transfer bancar si confirmarea acesteia prin e-mail la suport@chara.ro.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Furnizor si Client in momentul primirii de catre Furnizor de la Client, prin intermediul postei electronice a contractualui semnat de acesta si dupa efectuarea platii, dupa caz.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Furnizor pe Site vor sta la baza Contractului.

3. OBLIGATIILE CHARA SOFTWARE


3.1. Dreptul de acces si utilizare software:

Chara Software va acorda dreptul de a accesa si de a folosi on-line aplicatiile sale software, cu facilitatile disponibile fiecarui Client in parte, in functie de tipul de acces solicitat sau achizitionat. Acest drept este non-exclusiv, netransferabil si limitat de catre prezentul acord.

3.2. Acces gratuit (abonament gratuit):

Acesta este un serviciu gratuit, si orice utilizator (persoana fizica autorizata sau persoana juridica) il poate solicita si obtine in mod gratuit, cu conditia inregistrarii si crearii unui cont gratuit pe site-ul www.chara.ro, in conditiile si limitarile stabilite de catre CHARA SOFTWARE in site-ul www.chara.ro. Datele de acces pentru accesarea gratuita a aplicatiei/aplicatiilor software vor fi acordate nominal, unui singur utilizator pentru o singura persoana fizica autorizata sau persoana juridica (nu se acorda mai multe conturi de acces gratuite in acceasi societate/PFA). La solicitarea contului de acces gratuit (licenta gratuita), Clientul poate primi automat si un cont de acces la o baza de date DEMO, in vederea testarii aplicatiei si/sau alte facilitate sau optiuni asa cum sunt detaliate in site-ul www.chara.ro, la momentul solicitarii accesului la aplicatile software. Accesul platit nu include nici un fel de servicii conexe, altele decat cele specificate pe site, cum ar putea fi asistenta in utilizarea aplicatiilor software, servicii initializare firma noua, training, mentenanta, consultanta, servicii de implementare sau alte servicii suplimentare.. Chara Software isi rezerva dreptul de a modifica in timp, conditiile si/sau limitarile respective.

3.3. Acces platit (abonament platit):

Acesta este un serviciu contra cost, si orice utilizator (persoana fizica autorizata sau persoana juridica) care a solicitat licenta/e Saas, il poate obtine cu conditia platii anticipate a abonamentului, conform specificatiilor din comanda transmisa pe site. Accesul platit poate fi acordat nominal, unui numar nelimitat de utilizatori, acesta fiind de tip multi-firma (acces la mai multe firme - baza de date) si multi-utilizator (acces simultan la aplicatie de catre mai multi useri). La solicitarea contului de acces platit (abonament), Clientul poate primi automat si un cont de acces la o baza de date DEMO, in vederea testarii aplicatiei si/sau alte facilitate sau optiuni asa cum sunt detaliate in site-ul www.chara.ro, la momentul solicitarii accesului la aplicatile software. Accesul platit nu include nici un fel de servicii conexe, altele decat cele specificate pe site, cum ar putea fi asistenta in utilizarea aplicatiilor software, servicii initializare firma noua, training, mentenanta, consultanta, servicii de implementare sau alte servicii suplimentare. Chara Software isi rezerva dreptul de a modifica in timp, conditiile si/sau limitarile respective.

4. OBLIGATIILE DUMNEAVOASTRA


4.1. Obligatia de plata:

Accesul la aplicatiile software in sistem SaaS se va face contra cost, numai dupa plata anticipata a abonamentului, in urma inregistrarii si comenzii primite de pe site. Valoarea abonamentului se calculeaza automat pe site in functie de: data recurenta a platii, data pana la care doriti sa accesati aplicatiile software, numarul de utilizatori care doriti sa utilizeze aplicatiile. Abonamentul poate fi achitat doar prin transfer bancar, in contul comunicat de Chara Software pe factura. Dupa finalizarea comenzii pe site-ul www.chara.ro, Dumneavoastra veti primi prin e-mail factura proforma, prezentul acord si contractul aferent serviciilor comandate, (la adresa specificata in momentul inregistrarii in site), in vederea efectuarii platii. O fotocopie a contractului semnat de Dvs. si dovada platii, trebuie returnate la adresa de e-mail: suport@chara.ro, indicand numarul comenzii Dumneavoastra. Factura aferenta abonamentului pentru accesul la aplicatia/iile software va fi eliberata in momentul debitarii contului Chara Software si va fi trimisa catre Dvs. prin e-mail. Facturile proforme vor fi emise in lei, la cursul de schimb BNR valabil in ziua emiterii acestora si vor fi achitate în contul Furnizorului, in termen de maxim 3 zile lucratoare de la data primirii acestora. Plata efectuata de catre Beneficiar stinge debitele conform imputatiei indicata de catre acesta, si in toate situatiile intai debitul principal si apoi orice alte obligatii ale acestuia, in ordinea vechimii lor. Partile prezentului acord, iau act si sunt de acord cu aplicabilitatea dispozitiilor art. 155, alin. 8 litera c si art. 155, alin. 6 din Codul Fiscal, in sensul valabilitatii transmiterii facturilor prin intermediul mijloacelor electronice cat si a faptului ca semnarea si stampilarea facturilor nu este obligatorie. In cazul neefectuarii platii abonamentului recurent, in termenii si conditiile prezentului acord, Clientul este obligat sa plateasca o penalitate de intarziere de 0,5% pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu a 15-a zi de la data scadentei, cuantumul penalitatilor aplicate neputand depasi valoarea debitului pentru care acestea se aplica. In situatia in care Beneficiarul nu mai doreste utilizarea aplicatiei/lor dupa efectuarea unei plati partiale, sumele achitate raman Furnizorului sub forma de daune.

4.2. Obligatii generale:

Trebuie sa utilizati aplicatia/le software apartinand Chara Software, numai pentru propriile dumne avoastra scopuri legale privind desfasurarea activitatii Dvs. de business, in conformitate cu acest Acord. Puteti folosi aplicatiile software si site-ul in numele altor persoane/societati sau in scopul de a oferi servicii, cu conditia sa va asigurati ca sunteti autorizat sa faceti acest lucru si ca toate persoanele/societatile pentru care, sau la care serviciile sunt furnizate, sa accepte toti termenii prezentului acord care se aplica si in cazul Dumneavoastra.

4.3. Conditii de acces:

4.3.1. Trebuie sa va asigurati ca toate numele de utilizator si parolele necesare pentru accesarea aplicatiilor software sunt pastrate in siguranta si sunt confidentiale. Trebuie sa notificati imediat Chara Software despre orice utilizare neautorizata a parolelor dumneavoastra sau orice alta incalcare a securitatii, iar Chara Software va reseta parola dvs.

4.3.2. Ca o conditie a acestor termeni, atunci cand accesati si utilizati aceste servicii, trebuie sa:

4.3.2.1. Nu incercati sa subminati securitatea sau integritatea aplicatiilor software, a sistemelor sau a retelelor Chara Software, sau in cazul in care serviciile sunt gazduite de catre un tert, sistemele calcul si retele acestuia;

4.3.2.2. Nu folositi si nu abuzati de servicii care pot afecta functionalitatea aplicatiilor software sau a site-ului in orice mod, sau alte sisteme folosite pentru a furniza servicii care pot afecta capacitatea oricarui alt utilizator de a utiliza aplicatiile software sau site-ul;

4.3.2.3. Nu incercati sa obtineti acces neautorizat la niciun alt material decat cele la care aveti acces si permisiunea expresa, sau la sistemul informatic pe care serviciile sunt gazduite;

4.3.2.4. Nu transmiteti si nu introduceti pe site-ul web urmatoarele: fisiere care pot deteriora aplicatia software, continut care poate fi ofensator, sau materiale sau date care pot duce la orice incalcare a legii (inclusiv date sau alte materiale protejate prin dreptul de autor sau secrete comerciale pe care dvs. nu aveti dreptul de a le folosi);

4.3.2.5. Nu incercati sa modificati, copiati, adaptati, reproduceti, dezasamblati, decompilati nici un program de calculator folosit pentru a furniza serviciile sau de a opera website-ul cu exceptia cazului in care este strict necesar sa se utilizeze una dintre ele pentru functionarea normala a acestuia, avand acordul scris in prealabil al reprezentantilor Chara Software;

4.3.3. Limitari de utilizare:

4.3.3.1. Utilizarea aplicatiilor software prin “ABONAMENT GRATUIT” este supusa urmatoarelor limitari:

(1) Accesul pentru utilizarea bazei de date client va fi acordat pentru un singur utilizator si o singura firma (societate);

(2) Posibilitatea de a emite lunar maxim 20 facturi de client;

(3) Optional, conform deciziei Furnizorului, posibilitatea de testare a aplicatiei, adica acces la o baza de date DEMO pe o perioada de maxim 3 luni calendaristice, de la data acordarii datelor de acces (user si parola);

(4) Nu este limitata in timp utilizarea aplicatiilor software (baza de date client) sau a altor tranzactii lunare diferite fata de cele mentionate la pct. 3.3.3.1;

4.3.3.2. Utilizarea aplicatiilor software prin “Abonament platit” este supusa urmatoarelor limitari:

(1) Accesul va fi acordat in functie de numarul de utilizatori si numai in cazul efectuarii platii in avans, conform pct. 3.1. din prezentul Acord;

(2) Posibilitatea de testare a aplicatiei, adica acces la o baza de date DEMO pe o perioada de maxim 3 luni calendaristice, de la data acordarii datelor de acces (user si parola);

(4) Nu este limitata in timp utilizarea aplicatiilor software (baza de date client) sau a altor tranzactii lunare diferite fata de cele mentionate la pct. 3.3.3.2; Chara Software isi rezerva dreptul de a modifica (in viitor) orice astfel de limitari, care vor fi specificate pe site.

4.4. Conditii de restrictionare a accesului:

Restrictionarea accesului utilizatorilor la aplicatiile software se va face dupa cum urmeaza:

4.4.1. In cazul utilizatorilor cu acces gratuit (abonament gratuit):

Baza de date aferenta conturilor cu abonament GRATUIT va fi stearsa automat, in cazul in care utilizatorul nu va folosi aplicatia software si/sau nu va face nici o inregistrare in aplicatie, in decursul a 3 luni calendaristice consecutive. In acest sens, Clientul va fi notificat prin e-mail (la adresa specificata de acesta la inregistrarea pe site-ul www.chara.ro).

4.4.2. In cazul utilizatorilor cu acces platit (abonament platit):

Accesul la aplicatia software si, respectiv la datele Dumneavoastra din baza de date, vor fi suspendate automat in cazul in care factura/facturile aferente abonamentului respectiv nu vor fi achitate pe o perioada de 30 de zile calendaristice. In acest sens, Clientul va fi notificat prin e-mail (la adresa specificata de acesta la inregistrarea pe site-ul www.chara.ro).

4.5. Despagubire:

Dumneavoastra sunteti de acord sa despagubiti Chara Software pentru oricare creante, costuri, prejudicii sau pierderi ce decurg din incalcarea de catre Dumneavoastra a oricaruia dintre clauzele prezentului Acord.

5. CONFIDENTIALITATEA


Cu exceptia cazului in care partea in cauza are acordul prealabil scris al celeilalte sau daca solicita acest lucru prin lege:

(1) Fiecare parte va pastra confidentialitatea tuturor informatiilor confidentiale ale celuilalt obtinute in legatura cu aceste clauze. Niciuna dintre parti, fara acordul prealabil scris al celeilalte, nu va divulga sau nu va face disponibila nici o informatie confidentiala catre alte persoane, nu se va folosi de acestea in beneficiul propriu, in afara celor avute in vedere de catre acesti termeni.

(2) Obligatiile fiecarei parti in conformitate cu aceasta clauza vor continua si dupa incetarea acestor clauze.

6. PROPRIETATEA INTELECTUALA


6.1. General:

Titlul, precum si toate drepturile de proprietate intelectuala in cadrul plicatiilor software, site-ului web, precum si documentatia referitoare la acestea raman in proprietatea Chara Software.

6.2. Proprietatea datelor:

Titlul, precum si toate drepturile de proprietate intelectuala a datelor Dumneavoastra raman in proprietatea Dumneavoastra. Cu toate acestea, accesul Dvs. la date este conditionat de plata in avans a abonamentului lunar. Chara Software va acorda o licenta gratuita utilizatorilor care solicita acest lucru prin intermediul site-ului www.chara.ro, cu scopul de a utiliza aplicatia/le software si a gestiona datele referitoare la activitatea specifica fiecarui utilizator in parte.

6.3. Back-up de date:

6.3.1. In cazul utilizatorilor cu acces gratuit (licenta gratuita): Chara Software nu-si asuma nici o obligativitate privind pastrarea/furnizarea automata a datelor din bazele de date respective, in cazul in care se ajunge la stergerea contului conform pct. 8. In urma notificarii, conform pct. 3.4.1., la solicitarea in scris a Clientul (prin e-mail), Chara Software, poate sa-i ofere acestuia, contra cost, baza de date (informatiile din baza de date client).

6.3.2. In cazul utilizatorilor cu acces platit (licenta Saas): Chara Software, le ofera Clientilor sai back-up al bazei de date doar la cerere, dar nu mai devreme de 30 de zile de la ultima solicitare. Exceptie, fac solicitarile clientilor care suspenda abonementul sau renunta la contract (in aceste situatii oferim back-up al bazei de date in orice moment, indiferent de cand a fost facuta ultima solicitare). In cazul clientilor care suspenda abonamentul sau renunta la contract, bazele de date ale acestora vor fi pastrate de catre Chara Software maxim 3 luni calendaristice de la data suspendari sau renuntarii, perioada dupa care bazele de date vor fi sterse automat, iar clientul va fi notificat prin e-mail.

6.3.3. Toti utilizatorii aplicatiilor software trebuie sa pastreze copii ale tuturor datelor introduse in cadrul aplicatiilor sofware. Chara Software adera prin politicile sale la cele mai bune practici si proceduri pentru a preveni pierderea de date, inclusiv un sistem de salvare zilnica a datelor, regim de back-up, dar nu acorda niciun fel de garantii pentru eventualele pierderi de date. Chara Software exclude in mod expres responsabilitatea pentru orice pierdere de date.

6.4. Alte aplicatii terte si datele:

Daca activati alte aplicatii terte pentru utilizarea acestora impreuna cu aplicatiile software ale Chara Software, inseamna ca sunteti de acord cu faptul ca, societatea Chara Software poate permite acelor aplicatii terte sa acceseze datele dumneavoastra ca fiind necesare pentru interoperarea cu aplicatiile noastre. Chara Softwaree nu va fi responsabil pentru nici o divulgare, modificare sau stergere a datelor dvs. care rezulta din orice astfel de acces de catre alte aplicatii terte.

7. GARANTII SI RECUNOASTERI


7.1. Autoritatea:

Dvs. garantati ca, in cazul inregistrarii pentru a folosi serviciile in numele unei alte persone/societati, aveti autoritatea de a accepta acest Acord in acesti Termeni si Conditii, in numele persoanei/societatii respective si sunteti de acord ca prin inregistrarea Dvs. obligati persoana/societatea in numele careia o faceti, sa accepte prezentul Acord, cu toate obligatiile ce decurg din el, fara limitarea obligatiilor Dumneavoastra personale in conformitate cu acesti termeni.

7.2. Confirmare:

Dumneavoastra sunteti de acord ca:

7.2.1. Sunteti autorizat sa utilizati aplicatiile software si site-ul si sa accesati informatiile si datele introduse de dvs. pe site-ul web, inclusiv orice informatii sau date introduse pe site-ul web de catre orice persoana autorizata pentru a utiliza aceste aplicatii. Sunteti, de asemenea, autorizat sa accesati informatiile si datele prelucrate care sunt puse la dispozitia dvs. prin utilizarea de catre dumneavoastra a site-ului si aplicatiilor software (indiferent daca aceste informatii si date sunt introduse de dvs sau de oricine altcineva).

7.2.2. Chara Software nu are nici o responsabilitate fata de orice alta persoana in afara de Dumneavoastra, si nimic din prezentul acord nu confera, sau nu urmareste sa confere un avantaj pentru orice alta persoana in afara de Dumneavoastra. Daca utilizati aplicatiile software sau accesati site-ul in folosul sau in beneficiul altcuiva decat Dumneavoastra (a unei persoane juridice sau a unei personae fizice autorizate), sunteti de acord ca:

7.2.2.1. Sunteti responsabil pentru a va asigura ca aveti dreptul sa faceti acest lucru;

7.2.2.2. Sunteti responsabil pentru autorizarea oricarei persoane care are acces la informatii sau date, si sunteti de acord ca, Chara Software nu are obligatia sa furnizeze oricarei persoane acces la aceste date sau informatii fara autorizatia dvs. si se poate referi la orice cereri de informatii pentru a vi le adresa.

7.2.2.3. Veti despagubi Chara Software impotriva oricaror pretentii sau pierderi referitoare la:

7.2.2.3.1. Refuzul Chara Software de a furniza oricaror persoane acces la informatiile sau datele in conformitate cu acest Acord.

7.2.2.3.2. Acordul Chara Software de informare sau punere la dispozitie a datelor la orice persoana cu autorizatia dumneavoastra.

7.2.4. Chara Software nu garanteaza ca utilizarea aplicatiilor software va fi neintrerupta sau fara erori (bug-uri). Printre altele, functionarea si disponibilitatea sistemelor utilizate pentru accesarea serviciilor, inclusiv a serviciilor de telefonie publica, retelelor de calculatoare si Internet, pot fi imprevizibile si pot din cand in cand interfera intre ele, si pot impiedica accesul la aplicatiile software. Chara Software nu este in nici un fel responsabila pentru orice astfel de interventii sau de impiedicare a accesului dumneavoastra la utilizarea aplicatiilor software.

7.2.5. Utilizarea aplicatiilor software nu constituie prestare de servicii de consultanta sau servicii contabile. Servicii de consultanta si/sua contabilitate pot fi oferite si achizitionate contra cost, de la Chara Software, din sectiunea Servicii din site-ul www.chara.ro/servicii.aspx.

7.2.6. Este responsabilitatea Dumneavoastra exclusiva de a stabili faptul ca functionalitatile si continutul aplicatiilor software satisfac nevoile afacerii dvs. si sunt potrivite pentru scopurile pentru care acestea sunt utilizate.

7.2.7. Dumneavoastra veti ramane singurul responsabil pentru respectarea tuturor reglementarilor contabile, de calcul de impozite si taxe, conform legii. Este responsabilitatea Dvs. sa verificati faptul ca stocarea si accesul la datele Dumneavoastra prin intermediul aplicatiilor software este conform legilor aplicabile Dumneavoastra (inclusiv orice legi care va obliga sa pastrati registre).

7.3. Garantie:

Chara Software nu ofera nici o garantie cu privire la aplicatiile sale software. Fara a limita cele de mai sus, Chara Software nu garanteaza ca aplicatiile software vor satisface pe deplin cerintele Dumneavoastra sau ca vor fi potrivite pentru orice scop particular, aceasta decizie apartinandu-va strict Dumneavoastra. Pentru a evita indoiala, toate conditiile implicite sau garantii sunt excluse in masura in care este permisa de lege, inclusiv (dar fara limitare) garantii de vandabilitate, adecvare la scop, titlu si non-incalcare.

8. LIMITAREA RASPUNDERII:


8.1. Pana in punctul maxim permis de lege, Chara Software exclude raspunderea si responsabilitatea in acord cu dvs.(sau orice alta persoana), prejudiciu (inclusiv neglijenta), sau prin alte mijloace, pentru orice pierdere (inclusiv pierderea de informatii, date, beneficii si de economii) sau daune care rezulta, direct sau indirect, de la orice utilizare sau intrebuintare a aplicatiilor software sau a site-ului.

8.2. Daca suferiti o pierdere sau un prejudiciu ca urmare a neglijentei Chara Software sau ca urmare a nerespectarii acestor Termeni, orice revendicare a Dvs. impotriva Chara Software care decurge din neglijenta sau greseala Chara Software va fi limitata in ceea ce priveste un incident, sau serie de incidente legate, la valoarea abonamentului platit de catre Dvs. conform ultimei facturi emise de Chara Software.

8.3. Daca nu sunteti multumit de continutul sau functionalitatile aplicatiilor noastre, unica si exclusiva dvs. cale de atac este de a rezilia acest Acord in conformitate cu Clauza 8.

9. REZILIERE, STERGERE SI SISTARE


9.1. In cazul utilizatoilor cu acces gratuit (abonament gratuit):

Cand va inregistrati pentru prima data in site-ul www.chara.ro., in vederea utilizarii aplicatiei/lor software, aveti posibilitatea de a evalua continutul si functionalitatile acestora, prin solicitarea accesului GRATUIT (abonament GRATUIT). Astfel, aveti posibilitatea de a utiliza aplicatiile noastre in limitele stabilite in prezentul acord (pct. 3.3.3.1.) si conform descrierilor mentionate in site, fara a avea vreo obligatie de a continua sa le utilizati. Daca ulterior, alegeti sa nu mai continuati sa utilizati gratuit aplicatia/le software, puteti sa solicitati in scris, prin e-mail la adresa suport@chara.ro, rezilierea si respectiv stergerea contului Dumneavoastra atat din aplicatia software cat si din site, dupa caz.

9.2. In cazul utilizatorilor cu acces platit (abonament platit):

Chara Software nu va restitui nici unui Client cval. abonamentului pentru nici o perioada de plata anticipata ramasa neutilizata dintr-un abonament de acces platit. In cazul in care alegeti sa solicitati accesul platit (abonament platit), va trebui sa achitati c/val. abonamentul in avans, pe cel putin 1 luna. Daca ulterior, alegeti sa nu mai continuati sa utilizati aplicatia/le software, puteti anula sau suspenda abonamentul respectiv din contul Dumneavoastra de client, sectiunea Istoric activitati -> Detalii -> Abonament [Anulare] [Suspendare]. In cazul neachitarii la termen a abonamentului conform pct. 3.4.2. din prezentul Acord, incepe o “perioada de gratie” de 60 de zile, si Chara Software va suspenda utilizarea de catre dvs. a Serviciilor si a accesului Dvs. la date. Daca in perioada de gratie sau la terminarea acestei perioade, nu se plateste atat valoarea restanta cat si abonamentul in avans, pentru o perioada noua, acest acord este reziliat automat si Chara Software, la discretia sa, poate sterge datele dvs. din baza de date si rezilia utilizarea de catre dvs. a aplicatiei/lor software.

10. ASISTENTA TEHNICA (MENTENANTA)


10.1. Probleme tehnice:

In cazul unor probleme tehnice, dvs. trebuie sa depuneti toate eforturile posibile pt. a investiga si diagnostica problemele inainte de a contacta Chara Software, inclusiv prin ajutorul furnizat online. Daca aveti nevoie de asistenta tehnica, trimiteti solicitarea Dvs. prin e-mail la adresa suport@chara.ro. Chara Software isi rezerva dreptul de a raspunde solicitarilor trimise de Dvs. in mod gratuit (in cazul BUG-urilor) sau contra cost. Chara Software va raspunde solicitarilor Dvs. in cel mai scurt timp, si daca va fi cazul va specifica faptul ca prestatia presupune costuri suplimentare sis au achizitia unui abonament de mentenanta. Timpul de raspuns la solicitari poate varia in functie de posibilitati, fara a exista obligatia respectarii unui termen maxim sau minim.

 

ERP Syntesio
» detalii
Inscriete-te la newsletter-ul Chara Software si vei fi permanent informat despre cele mai bune solutii de management pentru tine si afacerea ta.